BEIROET - Een aanval van het leger in een landelijk gebied in de Syrische provincie Hama heeft aan zeker 21 mensen het leven gekost.

Dat heeft het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zondag gemeld.

Volgens de oppositiebeweging zal het aantal doden in de regio al-Fan vermoedelijk nog stijgen, omdat verscheidene mensen worden vermist en enkele gewonden in een kritieke toestand verkeren.

Het staatspersbureau meldde dat alle doden in al-Fan lid waren van een ''gewapende terreurgroep die burgers en leden van de veiligheidsdiensten aanviel''. Alle leden van de groep zouden zijn gedood.

Hama ligt in het centrum van Syrië. Vorige maand kwamen volgens de oppositie in de stad Hama zeker 50 mensen om toen militairen de buurt Arbaeen binnentrokken.

Dodelijkste maand

Twee groepen Syrische activisten meldden zondag dat in de maand augustus in Syrië rond de vijfduizend mensen om het leven zijn gekomen. Dat is het hoogste aantal doden sinds de opstand tegen president Bashar Assad ruim zeventien maanden geleden begon.

Het totale aantal doden komt hiermee op ongeveer 25 duizend. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zei dat in augustus 5440 mensen zijn gedood, onder wie 4114 burgers. De Lokale Coördintiecomités spreken van 4933 burgerdoden in augustus.

Het kinderfonds van de Verenigde Naties, Unicef, zegt dat de afgelopen week het bloedigst was, met zestienhonderd doden in zeven dagen. Unicef-woordvoerder Patrick McCormick lichtte niet toe hoe de VN-organisatie dit cijfer heeft berekend.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten