MARBELLA - De brandweer heeft de bosbrand die dorpen nabij de badplaats Marbella in Spanje bedreigde, nog niet bedwongen.

Eerder zaterdag had de regionale brandweer gemeld dat het vuur overal uit was. Later op de dag liet de verantwoordelijke voor milieuzaken van de regering van de regio Andalusië echter weten dat de brandweer er slechts in is geslaagd enkele brandhaarden te bedwingen.

Meer dan 300 brandweerlieden en vrijwilligers waren zaterdag actief in de strijd tegen de vuurzee.

Een 54-jarige Duitser kwam vrijdag om het leven. Dat hebben de regionale autoriteiten zaterdag laten weten aan het Spaanse persbureau Europa Press. Aanvankelijk was gemeld dat het slachtoffer een 78-jarige Brit was. Het is niet bekend waarom het lichaam verkeerd was geïdentificeerd. Het lot van de doodgemelde Brit is ook niet bekend.

Een onbekend aantal huizen, waaronder verscheidene villa's in de buitenwijken van Marbella, is in vlammen opgegaan. Circa 5000 inwoners van zes dorpen en de gasten van twee hotels werden geëvacueerd.

Costa del Sol

De brand brak donderdag uit in de heuvels bij de badplaats aan de Costa del Sol. Het gebied wordt jaarlijks bezocht door miljoenen toeristen, onder wie ook veel Nederlanders.

De politie vermoedt dat de brand is aangestoken, maar over de oorzaak is nog niet zeker. Het is in Andalusië warm en droog en de wind waait hard. Een kleine regenbui kon vrijdag niets tegen het vuur uitrichten.