DAMASCUS - Syrische rebellen hebben naar eigen zeggen twee militaire luchthavens aangevallen.

Bij een aanval op de luchthaven Kuris in de buurt van Aleppo in het noorden van Syrië zouden zij gevechtstoestellen hebben vernietigd. Bij een aanval op Abu Kamal in de oostelijke provincie Deir az-Zor zouden zij een niet nader genoemd aantal luchtafweerraketten van het type Cobra hebben buitgemaakt.

Syrische activisten maakten daarvan zaterdag melding. Op internet zijn beelden te zien die volgens de activisten getuigen van de acties.

Uit wraak zou het regeringsleger Abu Kamal onder vuur hebben genomen. De plaats aan de grens met Irak heeft ongeveer 60.000 inwoners.

Tegenoffensief

De Syrische staatsmedia meldden zaterdag een tegenoffensief tegen de rebellen die in de buurt van militaire vliegvelden actief zijn. Daardoor zouden de opstandelingen tegen het bewind van president Bashar al-Assad zware verliezen zijn toegebracht.

Volgens het Syrische Observatorium voor Mensenrechten zijn vrijdag 125 mensen om het leven gekomen. Daarmee steeg het dodental voor heel augustus naar bijna 5000. Het is de bloedigste maand sinds het begin van de opstand.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten