MEXICO STAD - De Mexicaanse regering heeft vrijdag het laatste kopstuk van het beruchte Tijuana-drugskartel uitgeleverd aan de VS.

De Mexicaanse regering heeft vrijdag het laatste kopstuk van het beruchte Tijuana-drugskartel uitgeleverd aan de VS. De drugsbende van drie broers opereerde aan de grens van Mexico met Amerika.

Eduardo Arellano Felix (55) is overgebracht naar San Diego waar hij vervolgd zal worden voor afpersing, drugshandel en het witwassen van geld. Hij werd in 2008 na een hevig vuurgevecht met de Mexicaanse veiligheidsdiensten opgepakt. Sindsdien vocht hij zijn uitlevering aan de VS aan.

Het drugskartel van de broers was in de jaren 90 een van de grootste en machtigste in Mexico. De bende zou verantwoordelijk zijn voor honderden moorden.

Eduardo was de rechterhand van zijn broer Benjamin, de leider van het kartel die in april 2002 werd opgepakt en in de VS een gevangenisstraf van 25 jaar uitzit. De derde broer, Javier, werd in 2007 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.