AMSTERDAM - De Belgische politie heeft in de struiken voor het klooster van Malonne, waar de ex-vrouw van Marc Dutroux zich dinsdagavond heeft teruggetrokken, een verstopt fototoestel gevonden.

Dat hebben Belgische media vrijdag gemeld.

Agenten ontdekten de camera toen zij het struweel voor het klooster inspecteerden, tekenden Belgische kranten op uit de mond van officier van justitie Philippe Dulieu.

Het toestel was volgens Dulieu uitgerust met een bewegingsdetector en kon zo zelfstandig fotograferen. Het had al een keer of honderd afgedrukt.

Dulieu vermoedt dat een journalist de camera bij het klooster had verborgen in de hoop een foto te schieten van de ex-vrouw van Marc Dutroux, Michelle Martin. De politie is op zoek naar de eigenaar van het toestel.

Martin, die sinds 1996 vastzat, werd in 2004 veroordeeld tot dertig jaar cel voor haar aandeel in de ontvoering van zes meisjes en de dood van vier van hen. Nadat ze zestien jaar van die straf had uitgezeten liet de rechter haar vrij, waarop Martin zich dinsdag terugtrok bij de Arme Klaren in Malonne.