AMSTERDAM/MOSKOU - Een 38-jarige man heeft in het Russische Kazan, 700 kilometer ten oosten van Moskou, bekend twee vrouwen te hebben vermoord en met bloed "Free Pussy Riot'' op de muur te hebben geschreven.

De Russische nieuwszender RT-news meldde dat de verdachte vrijdag is aangehouden en werkzaam was als leraar op de universiteit.

De verdachte, Igor Danilevski, heeft bekend volgens de politie. Hij kende de jongste van zijn twee slachtoffers, een vrouw van 38 jaar oud. Hij vermoordde ook haar moeder (76).

Danilevski had de dochter overgehaald hem omgerekend circa 2500 euro te lenen. De leraar vermoordde de twee bijna een week geleden met een mes en schreef de bloedige boodschap op de muur. Dat moest rechercheurs in verwarring brengen.

Popgroep

Pussy Riot is een popgroep die eerder dit jaar een nummer tegen de huidige Russische president Vladimir Poetin in een orthodoxe kerk speelde. Onder enorme belangstelling werden drie leden van de band 17 augustus tot een celstraf veroordeeld. Dat leidde tot verontwaardiging en internationale oproepen hen vrij te laten.