CENTENNIAL - De 24-jarige James Holmes, die vorige maand in een bioscoop in Aurora tientallen mensen neerschoot, belde mogelijk kort voor de schietpartij met de Universiteit van Colorado.

Dat zei zijn advocaat donderdag tijdens een hoorzitting. Holmes advocaat Tamara Brady vroeg aan de toenmalige psychiater van Holmes of zij wist dat hij met de universiteit had gebeld, 9 minuten voordat de schietpartij begon.

Daarbij verwees ze naar het nummer dat Holmes zou hebben gebeld. De psychiater, Lynne Fenton, zei dat ze geen weet had van het telefoontje.

Fenton zou een maand voor de moordpartij een team van de universiteit en een campusagent gewaarschuwd hebben dat de student zorgwekkend gedrag vertoonde. De universiteit zou geen actie hebben ondernomen.

Op 20 juli opende Holmes het vuur tijdens een voorstelling van de Batman-film The Dark Knight Rises. Verkleed als The Joker, de slechterik uit de film, schoot hij in het wilde weg om zich heen. Twaalf mensen kwamen om en 58 anderen raakten zwaargewond.


Lees alles over de schietpartij in Denver in ons dossier