Mitt Romney in één woord 'eerlijk'

WASHINGTON - Het woord dat Amerikanen als eerste te binnen schiet als ze Mitt Romney moeten omschrijven is 'eerlijk'.

Dat is de uitkomst van een periodiek onderzoek door de organisatie Pew Research Centre.

Daarmee is het imago van de Republikeinse presidentskandidaat behoorlijk veranderd. Vorig jaar oktober associeerden mensen Romney nog het vaakst met het woord 'mormoon', zijn geloofsovertuiging.

Andere woorden waar Romney vaak mee in verband wordt gebracht, zijn de relatief neutrale termen 'zakenman' en 'rijk'.

Obama

Door de bank genomen is het imago van Barack Obama's tegenstrever echter nog niet vlekkeloos. 'Leugenaar', 'arrogant', 'boef' en 'los van de realiteit', worden namelijk ook vaak genoemd.

Romney (65) spreekt later op donderdag (plaatselijke tijd) de Republikeinse Conventie toe, waar hij zijn nominatie als presidentskandidaat formeel zal accepteren.

De speech wordt gezien als hét moment waarop Romney zich nog een keer kan presenteren voor een miljoenenpubliek en het economische en buitenlandbeleid van Obama kan aanvallen.

Als verrassende 'last minute' spreker maakt filmster Clint Eastwood zijn opwachting bij de conventie. 'Dirty Harry' komt het publiek opwarmen voor presidentskandidaat Mitt Romney, meldden CNN en FOX. De acteur en regisseur ondersteunde Romney eerder deze maand al in Idaho tijdens een bijeenkomst voor fondsenwerving.

Alles over de verkiezingen in de VS

Lees meer over:
Tip de redactie