AMSTERDAM - De chauffeur van de bus met Belgische en Nederlandse kinderen die begin dit jaar verongelukte bij het Zwitserse Sierre was niet onder invloed van drugs of alcohol.

Dat blijkt uit een autopsieverslag van het Zwitserse openbaar ministerie, meldden Belgische media donderdag. Bij het ongeluk kwamen 28 mensen om het leven, onder wie 22 kinderen en de chauffeur zelf. Zes kinderen hadden de Nederlandse nationaliteit.

Het dodelijke busongeluk deed zich op 13 maart voor in een tunnel tussen Sierre en Sion op de terugweg van een skireis. De meeste slachtoffers van het ongeluk zaten op een school in Lommel. De overigen zaten op een school in Heverlee, bij Leuven.

De Zwitserse autoriteiten konden tijdens een eerste onderzoek geen aanwijsbare oorzaak vinden voor het ongeluk. Technisch was het voertuig in orde, de chauffeur reed niet te snel en de tunnel vertoonde ook geen mankementen. Verder onderzoek spitste zich toe op de rol van de chauffeur, die naar nu blijkt niet onder invloed van alcohol of drugs was.

Hartklachten

De autopsie wees wel uit dat de chauffeur hartklachten had en antidepressiva slikte, meldde de Zwitserse krant Le Matin. Maar volgens hoofdaanklager Olivier Elsig zijn er geen aanwijzingen om te denken dat de chauffeur als gevolg van zijn hartaandoening de macht over het stuur verloor. De hoeveelheid antidepressiva die hij tot zich nam viel binnen de voorgeschreven dosis.

In de komende dagen moet een deskundigenrapport verschijnen over de videobeelden die door de beveiligingscamera's in de tunnel zijn genomen.