NEW ORLEANS - De voormalige orkaan Isaac verliest steeds meer kracht.

In de loop van donderdag wordt het een tropische depressie, voorspelt het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC). Isaac was woensdag al afgezwakt van orkaankracht naar een tropische storm.

Dat Isaac afzwakt betekent echter niet dat het risico is geweken. ,,Er zijn nog steeds levensbedreigende gevaren van stormvloed en overstromingen in het binnenland'', aldus het NHC.

Oog

Het oog van Isaac bevindt zich momenteel iets ten noorden van de stad New Orleans. In het gebied zitten ongeveer 673.000 mensen zonder stroom.

Het water van de Mississippi-rivier is op sommige plaatsen over de dijk gestroomd. Ongeveer 3000 mensen zijn geëvacueerd. Sommigen vluchtten naar zolders en daken, omdat het water in de huizen metershoog stond. Toch bleef de overlast redelijk beperkt. De dijken bij New Orleans lijken het te houden.

Isaac was een van de grootste testen voor New Orleans sinds de ramp met de orkaan Katrina precies 7 jaar geleden. De harde wind leidde toen tot hoogwater, waar de dijken niet tegen bestand bleken. Grote delen van de stad kwamen onder water te staan. Meer dan 1800 mensen vonden de dood.

Bekijk beelden van de orkaan: