NEW DELHI - De enige terrorist die de bloedige aanslagen in de Indiase stad Mumbai in 2008 overleefde, heeft woensdag weer de doodstraf gekregen.

Het Indiase Hooggerechtshof hield de vonnissen van twee lagere rechtbanken in stand. Mohammed Kasab kan nu alleen de Indiase president nog om genade vragen.

De Pakistaan Kasab en negen handlangers vielen in november 2008 de havenstad Mumbai (Bombay) binnen. Ze pleegden er een reeks aanslagen.

Kasab ging naar het centraal station van Mumbai. Daar schoot hij met een kalasjnikovgeweer op treinreizigers. Er vielen ongeveer 60 doden en ruim 100 gewonden. Na een uur sloeg hij op de vlucht. Buiten het station nam hij voetgangers en agenten onder vuur. Bij een ziekenhuis ging hij er vandoor in een politiewagen. Die werd tegengehouden bij een wegblokkade, waarna Kasab eindelijk kon worden overmeesterd.

De aanslagen in Mumbai duurden in totaal 4 dagen en kostten 166 mensen het leven. De terroristen waren lid van de extremistische beweging Lashkar-e-Taiba. Die opereert vanuit Pakistan en heeft banden met het terreurnetwerk al-Qaeda.