NEW ORLEANS - De orkaan Isaac is in de nacht van dinsdag op woensdag in het zuidoosten van de Amerikaanse staat Louisiana aan land gegaan.

De orkaan Isaac is in de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd) in het uiterste zuidoosten van de Amerikaanse staat Louisiana aan land gegaan. Dat meldde het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC).

Volgens het NHC zorgt Isaac in de vroege woensdagochtend (Nederlandse tijd) voor gevaarlijke stormvloeden aan de Golfkust. De orkaan heeft een windsnelheid van 130 kilometer per uur en brengt hevige regen met zich mee.

Over mogelijke schade en slachtoffers is nog niets bekend. Isaac bereikte dinsdagavond pas de kracht van een orkaan, in de laagste categorie 1. Isaac stevent nu af op New Orleans waar de orkaan Katrina zeven jaar geleden zo'n 1800 mensen het leven kostte.

Nieuw systeem

De orkaan is de eerste grote test voor New Orleans' nieuwe waterkeringssysteem dat de stad na Katrina heeft opgebouwd. Het systeem heeft miljarden heeft gekost. Volgens het NHC was Isaac woensdagochtend nog zo'n 140 kilometer verwijderd van de stad.