DAMASCUS - Een autobom heeft dinsdag bij een begrafenis in een voorstad van de Syrische hoofdstad Damascus zeker 27 mensen gedood.

Dat meldde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten in de nacht van dinsdag op woensdag. Eerder op de dag was er sprake van 12 doden.

''Nog eens 48 mensen raakten gewond, van wie veel ernstig, bij een terroristische aanslag op een begrafenisstoet in de christelijke plaats Jaramana'', meldde de staatstelevisie dinsdagmiddag.

''De begrafenisstoet was onderweg naar de begraafplaats toen een geparkeerde auto aan de kant van de weg ontplofte'', zei een legerfunctionaris.

De begrafenis werd gehouden voor twee aanhangers van de regering van president Bashar al-Assad, die maandag bij een bomaanslag werden gedood, volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

Beschietingen

Ook een aantal gebouwen raakten door de explosie zwaar beschadigd. ''De gevel van een gebouw werd volledig verwoest", zei een fotograaf. De aanval kwam te midden van een escalatie van beschietingen door het regeringsleger op de oostelijke gordel van Damascus, de thuisbasis van enkele rebellenbataljons van het Vrije Syrische Leger.

Autobom ontploft in Damascus