PARIJS - Justitie in Frankrijk gaat de dood van de vroegere Palestijnse president Yasser Arafat in 2004 onderzoeken. Arafat stierf op 75-jarige leeftijd onder onduidelijke omstandigheden in een Frans militair ziekenhuis in Parijs. 

Het verhaal gaat dat de Palestijnse leider is vergiftigd. De Palestijnen verdenken Israël daar achter te zitten.

De openbaar aanklager in Nanterre, een voorstad van Parijs, komt in actie na aangifte van de weduwe van Arafat, Suha vorige maand. Tegen wie de aangifte is gedaan, is niet bekend.

Een laboratorium in Zwitserland ontdekte onlangs verhoogde waarden van het radioactieve polonium op spullen van Arafat. Het lab heeft inmiddels toestemming van de weduwe en de Palestijnse autoriteiten om het stoffelijk overschot van Arafat te onderzoeken.

De Palestijnse Autoriteit is tevreden dat er een officieel onderzoek komt naar de dood van Arafat. Volgens een woordvoerder heeft de Palestijnse president Mahmoud Abbas zijn Franse collega François Hollande gevraagd te helpen bij het onderzoek naar de omstandigheden waaronder Arafat overleed. ''We zullen de volle waarheid en wie hier achter zit achterhalen.''