NEW ORLEANS - De tropische storm Isaac lijkt dinsdag af te koersen op New Orleans. Die stad werd 7 jaar geleden getroffen door Katrina.

Die orkaan en de ermee gepaard gaande overstromingen eisten toen het leven van ruim 1800 mensen. Isaac brengt veel regen met zich mee en zal daarmee de versterkte dijken van New Orleans testen.

Autoriteiten hebben inwoners van laaggelegen gebieden opgeroepen hun huis te verlaten. In New Orleans reden auto's bumper aan bumper de stad uit naar de hoger gelegen stad Baton Rouge.

Anderen bereiden zich, al dan niet noodgedwongen, in New Orleans voor op de komst van de storm. Ook inwoners van andere steden langs de kust van Louisiana tot Mississippi hebben eten gehamsterd en hun huizen, auto's en boten klaargemaakt voor Isaac.

Volgens het Amerikaanse National Hurricane Center komt Isaac waarschijnlijk dinsdagavond aan land. Dan zal de storm uitgroeien tot een orkaan met windsnelheden van misschien wel meer dan 160 kilometer per uur. Daarmee is Isaac een stuk minder krachtig dan Katrina.