ISTANBUL - De Turkse televisiezender NTV heeft maandag beelden uitgezonden van een Turkse cameraman die naar verluidt wordt vastgehouden door de Syrische regering.

Cuney Unal, een cameraman van de Arabischtalige zender Al-Hurra, werd vorige week samen met zijn collega Bashar Fahmi ontvoerd in de Noord-Syrische stad Aleppo. Rebellen in Syrië bevestigden de ontvoering.

Een andere Turkse journalist, Murat Can, zei vorige week dat de twee waren gekidnapt door de shabiha, gewapende bendes die het regime van president Bashar Assad steunen.

Volgens het Turkse persbureau Anadolu werden de beelden waarop Unal te zien was eerder al uitgezonden op een pro-regeringszender in Syrië.

Blauwe plekken

Unal is in de video te zien met blauwe plekken onder zijn ogen. Hij zegt de Syrische grens te zijn overgestoken in het gezelschap van buitenlandse strijders. Ook is hij te zien met een wapen in zijn hand.

Volgens de Turkse minister van buitenlandse zaken Ahmet Davutoglu is Unal gedwongen een verklaring af te leggen. De Syrische regering is verantwoordelijk voor Unals welzijn, aldus Davutoglu.

Bekijk de beelden: