China wil samenwerken met Brahimi

PEKING - China heeft zaterdag verheugd gereageerd op de benoeming van de Algerijn Lakhdar Brahimi als vervanger van Kofi Annan als de internationale gezant voor Syrië.

''China zal de heer Brahimi steunen en wil samenwerken bij zijn inspanningen tot politieke bemiddeling", staat in een verklaring van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.

China, een traditionele bondgenoot van Damascus, verschilt met het Westen van mening over de wijze waarop een einde moet worden gemaakt aan het bloedige conflict in Syrië.

Zo hebben de Chinezen, samen met Rusland, meerdere keren sancties tegen Syrië geblokkeerd in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

Verder roept Peking op tot ''een vredige, rustige en correcte oplossing" in Syrië en een staakt-het-vuren tussen alle partijen om het geweld zo snel mogelijk te beëindigen. China heeft herhaaldelijk opgeroepen tot politieke dialoog en de inspanningen van de VN om de crisis op te lossen.

Vrijdag werd bekend dat Brahimi de opvolger van Annan is. Zijn taak is om een oplossing te zoeken voor het geëscaleerde conflict in Syrië.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie