Ex Dutroux hoort 28 augustus haar lot

AMSTERDAM - Michelle Martin, de ex-vrouw van kindermoordenaar Marc Dutroux, hoort 28 augustus of ze vervroegd vrijkomt om zich terug te trekken in een klooster.

Het Hof van Cassatie behandelt de zaak op deze datum, melden Belgische media.

De zogeheten strafuitvoeringsrechtbank bepaalde vorige maand dat Martin vervroegd vrij mag worden vrijgelaten, op voorwaarde dat ze wordt opgenomen in een klooster bij Malonne in de provincie Namen.

Justitie in België ging hiertegen in beroep. Als het Hof van Cassatie geen procedurefouten vindt in het vonnis, dan wordt Martin waarschijnlijk meteen vrijgelaten.

Als er wel procedurefouten zijn gemaakt blijft de 52-jarige Martin vastzitten en moet ze haar zaak aan een andere rechter voorleggen. Martin probeert al langer vervroegd vrij te komen. Eerder had ze een klooster in Frankrijk op het oog, maar die uitnodiging werd door de Fransen ingetrokken nadat er ophef was ontstaan.

Medeplichtigheid

Martin werd in 2004 veroordeeld tot 30 jaar cel voor medeplichtigheid aan de misdaden van Dutroux. Omdat ze al sinds 1996 vastzit, komt ze in aanmerking voor vervroegde vrijlating. Dutroux zelf zit een levenslange celstraf uit voor de ontvoering en verkrachting van zes meisjes en de moord op An Marchal en Eefje Lambrecks.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie