Doden bij aanval luchtmachtbasis Pakistan

KAMRA - Islamitische militanten hebben donderdag een grote luchtmachtbasis in het noordwesten van Pakistan aangevallen. De negen aanvallers en een militair zijn omgekomen.

Dat heeft een woordvoerder van de luchtmacht van het Zuid-Aziatische land gezegd. De commandant van de basis werd in een schouder geraakt, maar is niet in levensgevaar.

De moslimstrijders vielen de luchtmachtbasis Minhas in Kamra, in het centrum van de provincie Punjab, aan met automatische wapens en raketgranaten. Het vuurgevecht dat volgde, duurde uren.

De autoriteiten zetten commando's en pantservoertuigen in bij de strijd tegen de aanvallers. Volgens de woordvoerder is slechts één vliegtuig beschadigd.

De militante moslims droegen militaire uniformen en bomvesten. Zij waren over de met prikkeldraad afgezette muur rond de basis geklommen. Acht aanvallers werden op het terrein van de basis doodgeschoten, eentje blies zichzelf op.

Nucleaire wapens

De basis ligt 75 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Islamabad en bevindt zich naast een belangrijk onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van de luchtmacht. Een Pakistaanse overheidsfunctionaris zei dat er geen nucleaire wapens op de basis liggen opgeslagen.

Circa 10 uur na de aanval verklaarde de Pakistaanse luchtmacht dat de situatie onder controle was.

Lees meer over:
Tip de redactie