Bom explodeert bij VN-hotel in Damascus

DAMASCUS - In de Syrische hoofdstad Damascus is woensdag een bom ontploft nabij een hotel dat door waarnemers van de Verenigde Naties wordt gebruikt.

Er zijn drie tot vijf gewonden gevallen, meldde de Syrische staatstelevisie.

De bom was bevestigd op een brandstoftruck. De gewonden zijn geen VN-medewerkers, liet de staatstelevisie verder weten. Die verwees naar informatie die onderminister Faisal Mekdad van Buitenlandse Zaken had verstrekt.

Rebellen van het Vrije Syrische Leger (FSA) hebben de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

Doelwit

Doelwit van de aanslag was een bijeenkomst van legerofficieren en leden van de pro-regeringsmilitie Shabiha in een militair commandocentrum in het desbetreffende stadsdeel, liet FSA weten.

De bom explodeerde op een parkeerterrein achter het hotel en sloeg een groot gat in een brandstroftruck die er stond. Op de parkeerplaats stonden ook VN-voertuigen. Die zouden geen schade hebben opgelopen. Ook de schade aan het hotel zou meevallen.

Ambulances

Diverse ambulances zijn ter plaatse. Het Dama Rose-hotel waarin de waarnemers verblijven staat in de zwaar beveiligde buurt Abu Remanih. Hier zijn ook een militair depot en een gebouw van de vakbond gevestigd.

Damascus is de laatste weken meermaals getroffen door grote bomaanslagen. Zo was er vorige maand een explosie in het hoofdkantoor van de veiligheidsdienst, waarbij drie topambtenaren van het bewind van president Assad de dood vonden. 

Bekijk beelden van vlak na de explosie:

Veiligheidsraad

De VN-veiligheidsraad komt donderdag samen om de toekomst van de waarnemingsmissie te bespreken. Deze loopt af op 19 augustus.

Opstandelingen zeiden dat in een groot deel van Damascus explosies klonken. Op een vrijgegeven video was boven de stad een grote rookpluim te zien.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten in ons dossier

Bom bij VN-hotel Damascus

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie