'Syrische vliegtuigen vallen ziekenhuis aan'

ALEPPO - Gevechtsvliegtuigen van het Syrische leger hebben in drie dagen tijd twee keer een ziekenhuis in een door de rebellen gecontroleerde wijk in Aleppo aangevallen met raketten. 

Dat meldde de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch woensdag.

Bij de eerste aanval kwamen zondag vier burgers om. Drie mensen raakten gewond. De tweede aanval werd dinsdag uitgevoerd. Die had twee gewonden tot gevolg. Het ziekenhuis liep grote schade op.

Dat gevechtsvliegtuigen in zo'n korte tijd twee keer hetzelfde ziekenhuis aanvallen, wijst erop dat hier sprake was van opzet, concludeert de mensenrechtenorganisatie.

Zij vindt dat de regering met de aanvallen op een duidelijk gemarkeerd ziekenhuis ''minachting'' toont voor het leven van burgers.

Medewerkers van Human Rights Watch brachten dinsdag een bezoek aan het Dar al Shifaa Hospital in de wijk Sha'ar, een uur na de tweede aanval.

Het ziekenhuispersoneel vertelde hun dat er op het moment van de aanvallen geen rebellen waren ingezet bij het hospitaal, maar dat er wel een aantal gewapende ziekenhuisbewakers aanwezig was om voor de veiligheid te zorgen.

Lees meer over:
Tip de redactie