Onderzoek naar 'noodlandingen' Ryanair

MADRID - De Spaanse luchtvaartautoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar drie mogelijk noodlandingen van vliegtuigen van luchtvaartmaatschappij Ryanair.

Volgens de Spaanse autoriteiten moesten drie toestellen een noodlanding aanvragen omdat ze te weinig brandstof hadden.

De incidenten hadden alle drie plaats op 26 juli in Valencia. De Ryanair-vluchten waren als gevolg van slechte weersomstandigheden omgeleid vanuit de luchthaven van Madrid, waar de toestellen oorspronkelijk hadden moeten landen.

De vliegtuigen mochten vervolgens voor hun beurt in Valencia een landing uitvoeren, nadat de piloten aangaven dat hun brandstof aan het opraken was.

Klacht

Ryanair liet in een reactie weten dat er geen sprake was van noodlandingen. Elke toestel had volgens de luchtvaartmaatschappij voldoende brandstof aan boord, zelfs nadat de vliegtuigen ruim een uur boven Madrid hadden moeten rondvliegen.

De Spaanse consumentenorganisatie CEACCU diende dinsdag een klacht in bij de luchtvaartautoriteiten. Volgens de CEACCU heeft Ryanair de veiligheid van de passagiers in gevaar gebracht. De organisatie wil dat de licentie van Ryanair in Spanje voor drie jaar wordt ingetrokken en dat de maatschappij een boete van 4,5 miljoen euro betaalt.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie