Cameron tevreden over veiligheid Spelen

LONDEN - De Britse premier David Cameron is tevreden over het veilige verloop van de Olympische Spelen.

Dat liet Downing Street maandag weten. Cameron bedankt de vrijwilligers, het leger en politie. Zij hebben de Spelen in Londen volgens Cameron tot een ''succesvolle wereldwijde reclame voor Groot-Brittannië'' gemaakt.

Een dag voor de opening had Cameron gezegd dat de veiligheid van de Olympische Spelen de belangrijkste zorg van de Britse regering was. Hij stelde dat Londen zich zo goed mogelijk had voorbereid en "zeer goede veiligheidsplannen" had.

Romney

Cameron reageerde daarmee op negatieve berichtgeving en uitlatingen van Mitt Romney, de Republikeinse kandidaat bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. Die zei in Londen ''verontrustende'' verhalen over de veiligheid te hebben gehoord.

Meer dan 40.000 burgers en militairen moesten tijdens de Spelen de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers garanderen.

De regering moest duizenden extra militairen oproepen, toen het particuliere beveiligingsbedrijf G4S niet in staat bleek de beloofde 10.000 mensen te leveren. De Spelen waren daarmee de grootste Britse veiligheidsoperatie in vredestijd tot nu toe.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie