AMSTERDAM - De verkrachting van een 11-jarig Frans meisje op een camping in de Ardèche is een 'op zich zelf staand geval'. 

Het ontbreekt volgens de Franse justitie vooralsnog aan bewijs dat de verkrachter vaker heeft toegeslagen, melden Franse media.

Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat het meisje in de nacht van 7 op 8 augustus is verkracht, verklaarde vice-procureur Franck Alzingre van Privas vrijdagmiddag. "Vooralsnog is geen andere verkrachting bewezen." Er is ook 'geen verband aangetoond met andere zaken en we houden in het onderzoek elke mogelijkheid open'.

Buitenlandse Zaken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt desalniettemin dat ook een Nederlands meisje van 11 slachtoffer is geworden van een verkrachting in de Franse Ardèche.

Reeks

Eerder berichtten Franse media dat de Franse politie de jacht had geopend op een veertiger die ervan zou worden verdacht sinds eind juni op campings in de Ardèche zeker vijf meisjes te hebben aangerand of verkracht. Het ging daarbij om meisjes tussen de 7 en 12 jaar. De verkrachting van dinsdagnacht op camping Le Chantalou in Saint-Didier-sous-Aubenas zou de laatste in de reeks zijn.

De man drong volgens Alzingre dinsdagnacht een tent binnen waar twee meisjes van 11 lagen en verkrachtte een van hen. De man sloeg op de vlucht toen de meisjes om hulp riepen en wist ongehinderd te ontkomen. Op grond van de getuigenissen van de meisjes heeft justitie een signalement opgesteld dat onder agenten in heel het land is verspreid.