AMSTERDAM - Honderden gasten zijn woensdagavond geëvacueerd uit de Nieuw-Zeelandse versie van het Holland Heineken Huis in Londen, nadat er brand ontstond tijdens een barbecue en er gasflessen explodeerden.

Dat meldt persbureau Reuters.

Tijdens een barbecue in de 'tuin' van het 'Kiwi House' vatte rond half acht 's avonds (lokale tijd) een buitenoven vlam. Nog voordat de gasfles van de barbecue tot ontploffing kwam, waren de honderden aanwezige gasten veilig naar buiten geleid. Even later zou er nog een gasfles zijn ontploft, aldus BBC News.

BBC News sprak met een toerist over de explosie. Volgens deze Nieuw-Zeelander was de kracht van de explosie zo groot dat het dak van de buitenplaats, boven de barbecue, eraf werd geblazen.

De Londense brandweer twitterde een uur na de explosie: "De BBQ-brand buiten het 'Kiwi House' is uit. We koelen twee cilinders. 300 mensen zijn geëvacueerd, niemand is gewond."

Op de Twitter-account van het 'Kiwi House' laat de organisatie weten voorlopig dicht te zijn, maar het publiek op de hoogte te zullen houden van de laatste ontwikkelingen.

In het 'Kiwi House' worden de Nieuw-Zeelandse medaillewinnaars gehuldigd.