MALONNE - De mogelijke komst van Michelle Martin, de ex-vrouw van kinderverkrachter en moordenaar Marc Dutroux, houdt de gemoederen in Malonne, een deelgemeente van Namen, flink bezig.

De aanwezigheid van de politie is woensdag versterkt en komende dagen zijn er mogelijk protestacties.

De burgemeester van Namen zei dat er sprake is van ''toerisme van slecht allooi'' en heeft daarom onder meer ook de hondenbrigade opgetrommeld.

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn de muren van het klooster waar Martin na haar vrijlating haar intrek zal nemen, beklad met anti-Martinleuzen. Dinsdag al gaven boze buurtbewoners brieven af bij het klooster en was er een spontaan protest voor de deur.

Medeplichtig

Martin werd in 1996 aangehouden en in 2004 veroordeeld tot 30 jaar cel voor medeplichtigheid aan de moorden op vier meisjes. De 52-jarige vrouw probeert al langere tijd vrij te komen. Zij maakte gebruik van de wettelijke mogelijkheid tot vervroegde vrijlating na het uitzitten van een derde van de straf.

Dinsdag oordeelde een speciale rechtbank in Mons (Bergen) dat Martin vrij mag komen. Tegen dit besluit is beroep aangetekend. Tot de behandeling hiervan, die uiterlijk binnen 30 dagen afgerond moet zijn, blijft Martin vastzitten.

Ophef over vrijlating ex-vrouw Dutroux