AMMAN - Op de videowebsite YouTube zijn woensdag beelden verschenen van de executie in Aleppo van militieleden die loyaal zijn aan de Syrische president Bashar al-Assad.

Ook zijn opgestapelde lijken van militieleden in een politiebureau te zien.

Op de beelden is te zien hoe de gevangen militieleden, van wie twee in ondergoed, naar een terrein vol met mensen worden gebracht. Daarna wordt er langdurig met semi-automatische vuurwapens op ze geschoten terwijl de menigte 'God is groot’ roept.

De executie lijkt te zijn uitgevoerd bij een schoolgebouw in Aleppo, waar hevig wordt gevochten tussen het regeringsleger en opstandelingen.

Shabbiha

De slachtoffers zijn leden van de gevreesde Shabbiha-militie. Die wordt verantwoordelijk gehouden voor slachtpartijen in Syrische plaatsen.

Op een andere video is te zien hoe de rebellen triomfantelijk een politiebureau innemen. Er zijn 15 lijken te zien. Een opstandeling schiet een kogel door het hoofd van een al dode politiecommandant. ''Ik spuug op je en op de tiran Bashar al-Assad'', zegt hij.

Aleppo, bij de grens met Turkije, is de commerciële hoofdstad van Syrië. De afgelopen weken is de stad het epicentrum van de opstand in Syrië geworden. Regeringsleger en rebellen proberen de stad in handen te krijgen. Honderdduizenden inwoners zijn op de vlucht geslagen. 

Voedsel

Het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties stuurt voedselhulp naar de stad. Het WFP zei woensdag dat het voor 28 duizend mensen voedsel heeft.

Er zijn al langer berichten uit Aleppo over een nijpend gebrek aan voedsel, brandstof en elektriciteit. Het WFP wordt bij het uitdelen van de voedselhulp geholpen door de Syrische Rode Halvemaan, een zusterorganisatie van het Rode Kruis.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten