NEW DELHI - Een brand in een trein in Nellore, in het zuiden van India, heeft maandag aan zeker 32 mensen het leven gekost. Nog eens 25 mensen zijn met brandwonden in het ziekenhuis opgenomen en negen mensen worden vermist.

Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

De brand brak maandag in de vroege ochtend uit in een van de rijtuigen van de trein, vermoedelijk als gevolg van kortsluiting. De meeste passagiers lagen op dat moment te slapen.

Toen de trein het station in Nellore passeerde werd de brand opgemerkt door een medewerker van de spoorwegen. De trein werd stilgezet en het brandende rijtuig werd afgekoppeld om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar andere treinstellen.

Zodra de trein stilstond werden de passagiers geëvacueerd. Omdat één uitgang al in lichterlaaie stond, moesten de mensen zich naar de andere kant van het rijtuig haasten om aan de vlammen te ontkomen.

Moeite

Het kostte de passagiers veel moeite om zich een weg naar de uitgang te banen via het krappe gangpad tussen de bedden. "Tegen de tijd dat we bij de deur aankwamen, stond het treinstel volledig in brand", aldus een van de passagiers.

De Indiase autoriteiten hebben grote moeite om de slachtoffers te identificeren, omdat sommige lichamen volledig verkoold zijn.