AMSTERDAM - Een stier die dinsdag het vliegverkeer op de luchthaven bij de stad Hue ophield en na een zoektocht van twee dagen kon worden gevangen, is niet meer.

Het dier overleed dinsdagavond. De stier wordt in verband gebracht met de dood van een bejaarde inwoonster van een omliggend dorp, zei een parkwachter woensdag.

De stier werd maandag voor het eerst gezien. Bijna honderd agenten, soldaten en parkwachters hadden meer dan 24 uur nodig om het dier op te sporen.

Vliegveld

Hij kon uiteindelijk dinsdag op het vliegveld Phu Bai met een verdovingsmiddel worden uitgeschakeld en werd daarna uitgezet in het wild. Diverse vluchten liepen vertraging op vanwege de aanwezigheid van het rund nabij de startbaan.

De parkwachter sloot de mogelijkheid uit dat het dier een te hoge dosis verdovingsmiddel toegediend heeft gekregen. Autopsie wijst uit dat de stier aan een hartkwaal leed en een maagbloeding had. Bovendien was het dier door zijn zwerftocht rond de luchthaven uitgedroogd en uitgeput, zo werd gezegd.

In een nabijgelegen dorp werd maandag een 85-jarige vrouw dood aangetroffen buiten haar woning. Ze had zware verwondingen aan haar hoofd en de stier was even daarvoor in het dorp gesignaleerd. Waarschijnlijk had hij haar een kopstoot gegeven.