ALEPPO - Het Syrische regeringsleger heeft in de nacht van dinsdag op woensdag troepen naar Aleppo gestuurd.

Volgens een woordvoerder van de rebellen is Aleppo strategisch belangrijker dan de provincie Idlib, waar de militairen eerst gelegerd waren. Aleppo is met ruim 2 miljoen inwoners de grootste stad in Syrië en ligt niet ver van de grens met Turkije.

Dinsdag bombardeerde het leger Aleppo al met straaljagers, zo meldde de BBC. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten meldde vanuit de Libanese hoofdstad Beiroet dat er in de wijk Bustan al-Qasr hevig wordt gevochten. In de centraal gelegen wijk al-Jamaliya werden gevechten gemeld dicht bij het hoofdkantoor van de regerende Baathpartij.

Voorstad

In al-Tel werd woensdag hevig gevochten. Het leger probeerde de voorstad van Damascus te heroveren op de rebellen. De stad werd met één projectiel per minuut getroffen, volgens de rebellen. Honderden families zijn de stad ontvlucht.

Volgen het Observatorium zijn in de stad Homs gevangenen aan het muiten geslagen. De veiligheidsdiensten proberen de muiters, die inmiddels een vleugel van het cellencomplex in handen hebben, terug te dringen.

Lees alles over de onrust in het Midden-Oosten in ons dossier

Situatie in Aleppo