BEIROET - De actie van de Syrische veiligheidsdiensten in het dorp Tremseh lijkt gericht te zijn geweest tegen de woningen van deserteurs uit de Syrische strijdkrachten en activisten.

Er is een brede reeks wapens gebruikt, zoals artillerie, mortieren en handvuurwapens. Dat heeft een VN-woordvoerster in een verklaring laten weten.

Waarnemers van de VN bezochten zaterdag het dorp, waar volgens de oppositie tegen het regime van president Bashar al-Assad donderdag mogelijk 250 mensen zijn omgebracht.

Volgens de verklaring zijn in kamers in diverse huizen plassen bloed, bloedspetters en kogelgaten waargenomen. Het aantal doden is nog niet duidelijk.

Brand

De waarnemers zagen ook een afgebrande school en beschadigde huizen. In vijf daarvan leek brand te hebben gewoed. De waarnemers gaan zondag opnieuw naar Tremseh, voor nader onderzoek.

Een woordvoerder van de Syrische strijdkrachten zei eerder dat het leger vele ''terroristen'', maar geen burgers in het dorp nabij Hama heeft gedood. De actie zou gericht zijn geweest tegen ''gewapende terroristische groepen en de schuilplaatsen van hun leiders''.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten