KAAPSTAD - Door een treinongeluk in het noorden van Zuid-Afrika zijn vrijdagmorgen zeker 24 mensen omgekomen. Ook raakten minstens 25 mensen gewond.

Dat hebben de politie en hulpdiensten laten weten. Er is nog geen duidelijkheid over het precieze aantal slachtoffers.

Op een spoorwegovergang is een trein volgeladen met kolen op een vrachtwagen gebotst. In de truck zaten tientallen fruitplukkers die op weg waren naar hun werk.

Elf mensen waren op slag dood. Twee mensen stierven op weg naar een ziekenhuis en de rest overleed in verschillende klinieken en ziekenhuizen. Volgens de autoriteiten zal het uiteindelijke dodental waarschijnlijk nog hoger uitvallen. "Lichamen liggen verspreid. Het is moeilijk om te tellen of een definitief aantal vast te stellen", zei een woordvoerder.

Het ongeluk vond plaats in de buurt van Hectorspruit, ten oosten van de provinciale hoofdstad Nelspruit.

Bekijk beelden van het ongeluk:

Chauffeur

In de truck zaten tientallen fruitplukkers die op weg waren naar hun werk. Veel mensen zouden op slag dood zijn geweest door de klap van de botsing.

De eigenaar van de vrachtwagen wordt momenteel ondervraagd door de politie. Het lijkt erop dat hij toen hij het spoor overstak niet goed heeft ingeschat hoe ver weg de trein nog was.

De chauffeur moest ook naar het ziekenhuis. Hoe ernstig zijn verwondingen zijn, is onduidelijk, zegt de politie. De vrachtwagen werd honderden meters meegesleurd met de trein. Veel van de dodelijke slachtoffers zijn zwaar verminkt.

Treinongeluk Zuid-Afrika