AMSTERDAM - De autoriteiten in Colombia hebben donderdag bevestigd dat het wrak van het woensdag zoekgeraakte turbopropvliegtuig van de Colombiaanse luchtmacht is gevonden.

Het wrak is gevonden in een bergachtig afgelegen gebied in de zuidwestelijke provincie Cauca. Dat meldt BBC News. 

Luchtmachtofficier Gen Tito Pinilla verklaarde dat de twee bemanningsleden om het leven zijn gekomen door de crash. De oorzaak van de crash is nog niet bekend.

Het Super Tucano turbopropvliegtuig ondersteunde de troepen die vechten tegen de FARC-rebellen in het gebied. De rebellen claimen dat zij het vliegtuig naar beneden hebben gehaald.

Onwaarschijnlijk

Volgens de Colombiaanse president Juan Manuel Santos is het zeer onwaarschijnlijk dat de rebellengroep het vliegtuig met geweld naar beneden heeft gehaald, omdat de groep er de capaciteiten niet voor zou hebben.

Officier Pinilla zegt één van de twee lichamen bij het wrak te hebben gevonden. Het andere lichaam zou door de FARC-rebellen zijn meegenomen, maar is later alsnog bij een tak van het Internationale Rode Kruis gebracht.

Cauca is een strategisch gebied voor de productie van cocaine en het bolwerk van de FARC-rebellen. De inheemse bevolking van het gebied gaat gebukt onder de aanwezigheid van de rebellen.

Locatie Cauca in Colombia:


Grotere kaart weergeven

Wrak militair vliegtuig Colombia