LONDEN - De Britse politie heeft zes mensen in Londen opgepakt die ervan worden verdacht dat ze terroristische aanslagen aan het voorbereiden waren. 

Dat heeft de politie in de Britse hoofdstad donderdag laten weten.

Het gaat om vijf mannen tussen 18 en 29 jaar en een vrouw van 30. Over het doel van de aanslagen is niets bekendgemaakt. Volgens de politie hebben de arrestaties niets te maken met de Olympische Spelen, die op 27 juli in de Britse hoofdstad beginnen. Volgens de BBC hebben enkele verdachten de Britse nationaliteit en gaat het om extremistische moslims.

De politie doorzocht donderdagmorgen vroeg acht woningen en een zaak in de Britse hoofdstad. Een 24-jarige verdachte raakte lichtgewond, toen agenten met een stroomstootwapen op hem schoten.

Bus

Een paar uur later stopte de politie op de snelweg van Preston naar Londen donderdag een bus met 48 passagiers en doorzocht deze. Een passagier zou zich verdacht hebben gedragen. De man zou vloeistof in een doos hebben gegoten, waar vervolgens rook uit opsteeg. De snelweg, een van de drukste van Groot-Brittannië, werd enige tijd afgesloten.

De politie zei later dat het vals alarm was. De verdachte passagier had slechts een elektronische sigaret opgestoken, waaruit zichtbare damp opsteeg.

Groot-Brittannië kent een strenge antiterreurwetgeving die de politie de mogelijkheid geeft om in een zeer vroeg stadium in te grijpen.