AMSTERDAM - Een vermeende gebruiker van de ‘kannibalismedrug’, die stukken uit het gezicht van een dakloze beet, blijkt onder invloed te zijn geweest van marihuana.

Dat meldt ABC News.

Eind mei werd in Amerika de naakte man gearresteerd. De man zou onder invloed zijn geweest van de kannibalismedrug, toen hij de dakloze aanviel.

Uit onderzoek is gebleken dat de man de drug niet in zijn bloed had, maar wel onder invloed was van marihuana op het moment van het incident. Volgens de onderzoekers is het niet aannemelijk dat het gebruik van marihuana de man aanzette tot kannibalisme.

De onderzoekers hebben gezocht naar sporen van andere drugs in het bloed van de man, deze hebben ze niet kunnen vinden. "Er zijn nog steeds veel nieuwe drugs die wij niet kunnen terug vinden in het bloed. Er bestaat niet één test die alle soorten drugs kan herkennen."

In de weken na het eerste incident zijn meerdere mensen aangehouden voor het gebruiken van de drug. Ook zij probeerden mensen op te eten.

Bad zout

De drug, die verboden is in Groot-Brittannië en Australië, wordt verkocht als 'badzout' en moet via de neus geïnhaleerd worden.

Volgens de politie worden drugs steeds vaker vermomd als huishoudelijke producten verkocht.