SRINAGAR - De meeste winkels en bedrijven in het Indiase deel van Kashmir zijn woensdag voor de derde dag op rij gesloten gebleven.

Mensen demonstreren al dagen vanwege een brand in een tweehonderd jaar oud islamitisch heiligdom, eerder deze week.

Duizenden militairen patrouilleren momenteel op straat. In delen van Srinagar, de belangrijkste stad in het gebied, is inwoners opgedragen binnen te blijven.

Niemand had opgeroepen tot een algemene staking woensdag, maar bussen en taxi's reden niet en de meeste winkels en scholen hielden de deuren dicht.

Avondklok

Volgens de politiechef in Kashmir zijn de patrouilles en de avondklok die van kracht is bedoeld om tegen India gerichte demonstraties te voorkomen.

Toen brandweermannen maandag de brand probeerden te blussen werden zij bekogeld door woedende betogers, die de brandweerlieden voor de voeten wierpen dat zij te laat waren uitgerukt. Later gingen duizenden mensen de straat op.

Zij riepen tegen India gerichte leuzen en gooiden stenen naar de politie. Die reageerde met traangas en waarschuwingsschoten. Zeker dertig betogers en tien agenten liepen bij schermutselingen verwondingen op.

Kashmir blijft onrustig om heiligdom