COLORADO SPRINGS - De vuurzee die sinds zaterdag woedt in de Amerikaanse staat Colorado, is nog niet onder controle.

De bosbranden in de buurt van de berg Pikes Peak, een populaire toeristische trekpleister, hebben ertoe geleid dat ongeveer 32.000 mensen hun huis hebben moeten verlaten.

Wegens de brand die buitenwijken van de stad Colorado Springs heeft bereikt, zijn ook twee wooncomplexen op het terrein van de Amerikaanse luchtmachtacademie ontruimd. Woensdag zouden 1000 nieuwe studenten daar aankomen.

De branden braken zaterdag uit in de Waldo Canyon. Sindsdien is meer dan 2500 hectare natuurgebied afgebrand. ''Dit zijn de ergste branden in de historie van Colorado'', zei de gouverneur van de staat, John Hickenlooper.

Colorado Springs

Colorado Springs is met ruim 360.000 inwoners de op een na grootste stad van Colorado. In het westen van de staat woedt al weken een natuurbrand, die nog niet voor de helft is bedwongen. Ook de staten Montana, Utah en Wyoming zijn door bosbranden getroffen.

President Barack Obama zal naar Colorado reizen om zich van de strijd tegen de vuurzee op de hoogte te stellen en de brandweerlieden te bemoedigen. Dat maakte het Witte Huis woensdag bekend. De president heeft de door bosbranden getroffen staten laten weten dat ze op steun van de federale overheid kunnen rekenen. 

Bekijk beelden van de bosbranden

Bosbranden Colorado