CHITTAGONG - Hevige regen en aardverschuivingen hebben in het zuidoosten van Bangladesh aan zeker 94 mensen het leven gekost. Dat meldden overheidsfunctionarissen woensdag.

Reddingswerkers waren woensdag met man en macht op zoek naar vermisten, aldus de autoriteiten. Verwacht wordt dat het dodental nog zal stijgen.

Het leger is ingezet om te helpen zoeken naar overlevenden in de bergachtige regio van Chittagong, die dinsdag binnen 12 uur ongeveer 40 centimeter regen te voortduren kreeg.

Een lokale regeringsfunctionaris waarschuwde dat de kans groot is dat het dodental nog zal stijgen.

Daklozen

Drie dagen van onafgebroken regenval zorgden dinsdagnacht voor modderstromen en aardverschuivingen en veel huisjes werden bedolven onder grote brokken aarde. Aan de voet van de heuvels leven daarnaast, ondanks waarschuwingen van de autoriteiten, veel daklozen. Onder de doden zijn veel vrouwen en kinderen.

Volgens een woordvoerder van de politie waren in een familie 12 slachtoffers. Het vliegveld van Chittagong is sinds dinsdag gesloten. Naar schatting 50.000 mensen zijn door de aardverschuivingen getroffen. Velen zijn naar hoger gelegen gebieden gevlucht.

Aardverschuivingen Bangladesh