WASHINGTON - Het Amerikaanse leger is mogelijk geïnfiltreerd door meer dan 100 moslimextremisten. Ongeveer tien van hen zouden een ernstige bedreiging zijn.

De federale recherche, de FBI, onderzoekt de dreiging. Dat meldde de Amerikaanse publieke zender NPR maandag (lokale tijd).

Het Huis van Afgevaardigden en de Senaat in Washington zijn achter gesloten deuren op de hoogte gebracht, zeggen drie bronnen tegen NPR.

Senator Joseph Lieberman wil de exacte cijfers niet bevestigen, maar zegt wel: ''Ik was verbaasd en geschokt door de aantallen, het was meer dan ik had verwacht.''

Het onderzoek volgt op een schietpartij op legerbasis Fort Hood in Texas eind 2009. Een Palestijns-Amerikaanse majoor schoot toen 13 mensen dood. Meer dan 30 anderen raakten gewond. De schutter had mogelijk contact met terreurnetwerk al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland.

Vorig jaar werd een nieuwe aanslag op Fort Hood verijdeld. Een 21-jarige moslimmilitair had bommateriaal in zijn motelkamer. Hij heeft bij de politie zijn plannen bekend.