AMSTERDAM - Bij een explosie in een nachtclub in de Keniaanse havenstad Mombassa is zondag een man om het leven gekomen.

Dat meldt persbureau Reuters. Volgens de lokale media in Kenia zijn er drie mensen om het leven gekomen. Reuters spreekt van een dode en zeker acht ernstig gewonden.

Volgens een ooggetuige zat de nachtclub, waar het gebeurde, redelijk vol met gasten die de EK-wedstrijd Engeland-Italië kwamen kijken.

De lokale politie onderzoekt de oorzaak van de explosie nog. Persbureau AFP schrijft dat er een handgranaat de bar in zou zijn gegooid.

Waarschuwing

Zaterdag waarschuwde de Amerikaanse ambassade in Kenia nog voor een mogelijke aanslag in Mombassa.

De lokale politie vond zaterdag in de hoofdstad Nairobi materiaal waar een bom mee kan worden gemaakt. Vorige week was er al sprake van een zelfde soort vondst in het Afrikaanse land.

Toeristenstad Mombassa, de hoofdstad Nairobi en andere delen van Kenia gaan gebukt onder een golf van aanvallen sinds Kenia vorig jaar militairen naar Somalië stuurde om tegen opstandelingen van de islamitische terreurgroep al-Shabaab te vechten.

'Economische sabotage'

Volgens de Keniaanse regering is de waarschuwing van de Verenigde staten een vorm van 'economische sabotage' van een stad afhankelijk van het toerisme, zo meldt persbureau AP. Kenia heeft de Amerikaanse ambassade zondag gevraagd de waarschuwing in te trekken.

Gewonden explosie Mombassa worden behandeld