BRUGGE - De moordenaars van de Belgische kasteelbewoner Stijn Saelens hebben geprobeerd zijn lichaam te laten verdwijnen met bijtende producten.

Dat blijkt volgens Het Laatste Nieuws uit technisch onderzoek. Ze goten een mengsel van zuren over het lijk toen het al in een put lag in het bosje van grondeigenaar Pierre Serry uit Aalter.

Volgens de krant blijkt uit de autopsie dat Saelens een verschrikkelijke doodstrijd meemaakte op het 10 kilometer lange traject tussen het kasteel Carpentier in Wingene en het chalet van Serry in Aalter.

Geslagen

Saelens zou eerst bont en blauw zijn geslagen en zich fel verweerd hebben. Hij was getroffen door een kogel in de rug, die ook zijn linkerlong doorboorde. Door dat schot verloor hij veel bloed en stikte hij. Saelens was meer dan waarschijnlijk niet meteen dood.

De daders dumpten hem in de put en schoten nog een tweede keer op hem, allicht omdat hij nog een teken van leven had gegeven. Hun werk was echter nog niet af. Ze overgoten het lichaam met een mengsel van zuur.

Aanhoudingen

In de spraakmakende zaak zijn vier personen gearresteerd, onder wie een 48-jarige inwoner van Eindhoven. Diens voorarrest is vrijdag met een maand verlengd. De Nederlander zou contact hebben gehad met de man op wiens grond het lijk van Stijn Saelens werd gevonden.

De andere drie aangehouden verdachten zijn Pierre Serry en de schoonvader en zwager van de 34-jarige Saelens. De familieleden worden ervan verdacht de opdracht voor de moord te hebben gegeven.