TANZANIA - Een Nederlandse man is donderdag om het leven gebracht bij een overval in een safaripark in Tanzania.

Dat heeft de Nederlandse ambassade in het land bevestigd na een melding van het Tanzaniaanse ministerie van toerisme. Bij de overval werd ook een Tanzaniaan gedood.

Het incident vond plaats op de rand van het beroemde Serengeti National Park in het noorden van het Afrikaanse land. Een onbekend aantal daders overviel het toeristenverblijf waar de Nederlander bivakkeerde. Hoe de Nederlander precies om het leven werd gebracht, is nog onbekend.

De Tanzaniaan die werd gedood werkte bij het toeristenverblijf dat op het moment van de overval zo'n veertig gasten had. Veel van hun bezittingen, waaronder paspoorten, zijn geroofd, aldus het ministerie.

Geschokt

"Het ministerie is oprecht geschokt door dit abnormale incident", staat in een verklaring. "Wij willen bezoekers verzekeren dat al het mogelijke wordt gedaan om hun veiligheid te garanderen." De Tanzaniaanse ministers van toerisme en van binnenlandse zaken hebben het getroffen verblijf bezocht. De politie is een speurtocht begonnen naar de daders.

Het stoffelijk overschot van het Nederlandse slachtoffer is volgens lokale berichten donderdag overgebracht naar Arusha, de dichtstbijzijnde grote stad. De Tanzaniaanse autoriteiten en het tourbedrijf waar de man mee op reis was, staan zijn Nederlandse echtgenote bij.