KABUL - Strijders van de Taliban hebben donderdagavond (lokale tijd) in Afghanistan een hotel in de buitenwijken van hoofdstad Kabul aangevallen en daar mensen gegijzeld.

Daarbij zijn volgens lokale autoriteiten doden gevallen en zijn meerdere personen gewond geraakt. Onder de gijzelaars in Spozhmai Hotel bij het Qarghameer zouden vrouwen en kinderen zijn.

Volgens Reuters is er nog steeds sprake van een bezetting door de Talibanstrijders, het is echter onduidelijk of er nog meer mensen gevangen worden gehouden.

Bij de reddingsactie zouden minstens twee Talibanstrijders om het leven zijn gekomen. Ook lieten drie beveiligers van het het hotel en zeker een politieagent het leven, aldus het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Drie militanten

Gewapend met machinegeweren en raketwerpers drongen drie militanten even voor middernacht het hotel binnen. Volgens de Afghaanse politie heeft zeker een van de aanvallers zichzelf opgeblazen.

Een woordvoerder van de Taliban heeft tegenover persbureau AP gezegd dat het hotel aangevallen is omdat er in het hotel veel buitenlanders drinken en feesten, wat de Islam afkeurt.

Het Qarghameer bij Kabul:


Grotere kaart weergeven

Taliban gijzelen hotelgasten in Kabul