BRUSSEL - De Nederlander die is aangehouden in verband met de zogenoemde kasteelmoord in België, ontkent elke betrokkenheid bij de dood van kasteelheer Stijn Saelens.

Justitie beslist vrijdag of de man in voorarrest blijft. De Nederlander zou contact hebben gehad met de man op wiens grond het lijk werd gevonden.

Volgens Belgische media donderdag is de Nederlander uit Eindhoven een broer van topcrimineel en drugsbaron Adrianus van Wesenbeeck.

Eerder waren in de spraakmakende zaak al drie personen gearresteerd: de grondeigenaar en de schoonvader en zwager van de 34-jarige Saelens. De familieleden worden ervan verdacht de opdracht voor de moord te hebben gegeven.

Tussenpersoon

De Belgische justitie sluit niet uit dat de Nederlander tussenpersoon was of zelfs betrokken bij de uitvoering van de moord. We hebben daar voldoende aanwijzingen voor, stelde een officier van justitie van het parket Brugge.

Het slachtoffer Saelens verdween eind januari spoorloos uit zijn kasteel in Wingene bij Brugge. Zijn lichaam werd ruim twee weken later ontdekt in het bos van een van de verdachten in het nabijgelegen Maria-Aalter.