TOULOUSE - De Franse politie heeft de gewapende man aangehouden die woensdag vier mensen gijzelde in een bank in de Zuid-Franse stad Toulouse.

De twee resterende gegijzelde personen zijn ook vrij, eerder werden al twee van de vier gegijzelden vrijgelaten. De dader is gewond. Dit heeft de Franse politie woensdagmiddag laten weten.

De politie opende de aanval op het bankgebouw waar de gewapende man zich had verschanst. Bij die operatie raakte de man gewond.

Eerder waren er berichten dat hij een schot had gelost en wilde onderhandelen met de elite-eenheid RAID van de politie, meldden Franse media.

De gijzelnemer in Toulouse vertelde dat hij uit ''religieuze overtuiging'' handelde. Dit is van een officiële bron in de Franse stad vernomen. Er waren ook berichten dat het ging om een mislukte bankoverval die is uitgelopen op een gijzeling.

Al-Qaeda

De man zei eerder hij dat hij lid is van al-Qaeda. Een bron bij de politie zei daarop geen aanwijzingen te hebben dat de man lid is van het terreurnetwerk. ''De meest waarschijnlijke hypothese is dat deze man gek is'', zei de bron.

In maart schoot een door al-Qaeda geïnspireerde schutter drie militairen, een rabbijn en drie joodse kinderen dood in Toulouse. Mohamed Merah werd later doodgeschoten door leden van de RAID.

Beelden van de gijzeling:

Onderhandelen

De gijzelnemer wilde tijdens de actie onderhandelen met die eenheid. Het is niet duidelijk of de autoriteiten gehoor hebben gegeven aan die eis.

Het bankgebouw ligt in dezelfde buurt als de flat waar Merah zich verschanste voordat hij werd doodgeschoten. Onder de gijzelaars was de bankdirecteur.

De omgeving van de bank, net buiten het centrum van Toulouse, is afgezet. Buslijnen worden omgeleid en een middelbare school in de buurt is ontruimd.

Lees Twitterberichten over dit nieuws via NUlive

Gijzeling bankgebouw Toulouse