PARAMARIBO - Om bij de volgende verkiezingen weer een rol van betekenis te spelen, wil de Nationale Partij Suriname (NPS) meer jongeren aan de partij binden.

Dat zei de kersverse partijvoorzitter Gregory Rusland maandag in een interview met het ANP.

''Binnen drie maanden gaan we naast andere activiteiten ook een instituut opzetten waar we jongeren gaan opleiden en klaarstomen voor de politiek. Ook gaan we de interne organisatie aanpassen zodat de jeugd meer aan bod zal komen'', aldus Rusland.

Hij werd zondag werd verkozen tot NPS-voorzitter en volgt daarmee oud-president Ronald Venetiaan op die de partij 19 jaar heeft geleid.

Desi Bouterse

Tijdens de laatste verkiezingen in 2010 was de partij van de huidige president Desi Bouterse de grote winnaar, doordat jongeren massaal op hem stemden. De NPS haalde een zeer slecht verkiezingsresultaat.

En dat moet dus anders, vindt Rusland. ''We hopen door onze nieuwe aanpak jongeren te winnen die in 2010 op andere partijen hebben gestemd, maar vooral ook de mensen die voor het eerst mogen stemmen.''

De 52-jarige Rusland was in de vorige regering minister van Natuurlijke Hulpbronnen. Dit ministerie houdt zich bezig met het beheer van de vele grondstoffen die Suriname rijk is, zoals goud, olie, bauxiet, energie en water. Voor die tijd was hij bestuursvoorzitter van de Surinaamse Anton de Kom Universiteit.