STOCKHOLM - Een aanval van wolven is een 30-jarige dierenverzorger van een dierentuin in Stockholm zondagochtend fataal geworden. 

De vrouw werd volgens Zweedse media aangevallen door een roedel wolven in hun omheinde terrein in de grootste dierentuin van Scandinavië.

De ervaren medewerkster was alleen toen de roofdieren haar aanvielen, tekende nieuwsagentschap TT op uit de mond van Mats Höggren, directeur dieren van het Kolmarden Wildlife Park. Hij zei dat dierentuinmedewerkers het terrein vaak alleen betreden.

In het buitenverblijf lopen acht wolven rond. Medewerkers kregen pas door dat er iets mis was toen hun collega radio-oproepen niet meer beantwoordde.

Menselijke keten

Personeel van de dierentuin en medisch personeel betraden het wolventerrein uit veiligheidsoverwegingen gearmd, als een menselijke keten, zei Hoggren. Er waren volgens hem geen getuigen van het fatale incident.

Op de website van de dierentuin, die ongeveer 140 kilometer van de hoofdstad Stockhholm ligt, staat dat wolven kunnen worden geaaid.