ATHENE - Griekse brandweerlieden zijn er zondag nog altijd niet in geslaagd een al twee dagen woedende grote brand ten zuiden van Athene te blussen.

Drie brandweermannen zijn gewond geraakt en diverse huizen zijn in de as gelegd, liet de brandweer weten.

Meer dan 250 brandweerlieden en militairen en meer dan zestig voertuigen zijn ingezet om het vuur te doven. Zij worden bijgestaan door vier blusvliegtuigen en een helikopter.

Uit andere regio's zijn nog eens 45 brandweermannen en vijftien voertuigen opgeroepen. De bluswerkzaamheden worden door de harde wind bemoeilijkt.

Hulp

Griekenland krijgt Europese hulp bij het blussen van de grote bosbrand. Het vuur bedreigt woonwijken bij Keratea (ten zuiden van Athene) en heeft al meerdere brandweerlieden verwond.

Na tussenkomst van de Europese Commissie zijn nu twee Italiaanse blusvliegtuigen onderweg. Bulgarije heeft een blushelikopter aangeboden, meldde EU-commissaris Kristalina Georgieva (Crisisbestrijding) zondag.

Griekenland zucht onder een hitte van ruim 36 graden en sterke wind. De komende dagen is er nog groot gevaar voor bosbranden.

Vier personen zijn aangehouden op verdenking van het aansteken van de brand. Zij waren op een bouwplaats aan het lassen toen het vuur waarschijnlijk per ongeluk werd aangestoken.

Bosbrand bij Athene