FLORENCE - Prinses Carolina, het jongste kind van prinses Irene, is zaterdag in Florence in het huwelijk getreden met Albert Brenninkmeijer.

In de Basilica di San Miniato al Monte verklaarden beiden plechtig 'geen weet te hebben van enig wettig beletsel dat verhindert in het huwelijk te treden'.

Daarop legden Carolina en Albert de trouwbelofte af, waarbij ze beloofden elkaar alle dagen van leven 'te koesteren en lief te hebben'. De koninklijke familie was bijna voltallig aanwezig bij de mis. Ook prinses Mabel was overgekomen.

Aankleding

Voor de aankleding van de in het Engels gehouden huwelijksmis was flink uitgepakt. Uit Londen was het koor van de parochiekerk van de Brenninkmeijers in Chelsea ingevlogen. ''Het was heel mooi", oordeelde prins Constantijn na afloop.

De plechtigheid werd geleid door de jezuïet Gregory Brenninkmeijer, een oom van de bruidegom. Hij kreeg assistentie van de prior van de kerk en een monnik van het internaat waar Albert op school heeft gezeten.

Addy van den Krommenacker

Prinses Carolina droeg een jurk ontworpen door Addy van den Krommenacker. Hij heeft voor de bruidsjurk en de sluier gebruik gemaakt van in 1964 speciaal in Brugge vervaardigd kant dat eerder is gebruikt in de bruidsjurk van prinses Irene. Aan de restauratie van het kant is maandenlang gewerkt. De couturier heeft zijn ontwerp Irene genoemd.

Prins Carlos leidde zijn zus naar het altaar. Pieter van Vollenhoven en zijn schoondochter prinses Anita, echtgenote van prins Pieter-Christiaan, ontbreken om gezondheidsredenen

Prinses Carolina trouwt in Florence