CHARKOV -  Het Nederlands elftal is woensdag rond 19.15 uur aangekomen bij het Metaliststadion van Charkov. 

De spelers brachten in de aanloop van de kraker tegen Duitsland een kort bezoekje aan de kleedkamer en verkenden vervolgens even het speelveld.

Het is warm in het stadion van de tweede stad van Oekraïne, waar het vanmiddag 35 graden was.

Bondscoach Bert van Marwijk zal zo bekend maken of Dirk Kuijt terugkeert in de basis. Hij krijgt mogelijk de voorkeur boven Ibrahim Afellay.

De wedstrijd tussen Oranje en Duitsland begint om 20.45 uur Nederlandse tijd. In Oekraïne is het dan een uur later.

Supporters

De supporters van het Nederlands elftal zijn rond 17.45 uur begonnen aan de Oranjeparade richting het Metaliststadion.

Zo'n 10.000 Nederlanders hebben een kaartje bemachtigd voor de 'klassieker' tegen Duitsland.

De fans gingen te voet vanaf het Oranjeplein in het centrum van de stad naar het stadion, een tocht van zo'n 5 kilometer. De organisatie had de supporters opgeroepen veel water mee te nemen, aangezien het in Charkov nog altijd ver boven de 30 graden Celsius is. Voor het vertrek naar het stadion verzorgde dj Armin van Buuren een spetterend optreden.

Groot feest

De mars van het Oranjelegioen is uitgedraaid op één groot feest. Dat zegt Ronald Moes, hoofd van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme, die ter plekke is.

Onderweg deed zich geen enkel incident voor, aldus Moes. Volgens hem waren er in de fanzone in Charkov ongeveer 50.000 voetbalsupporters. Velen van hen zijn naar het stadion getogen. Rond kwart over zeven was de kop van de stoet al aangekomen. Nederland speelt woensdag het EK-duel tegen Duitsland. Zo'n 10.000 Nederlanders hebben een kaartje bemachtigd.

Lees alles over het EK voetbal op de special van NUsport

Oranjefeest is begonnen in Charkov